A TAO tv. 24A típusú NAV-on keresztüli adófelajánlást a cégek a havi/negyedéves adóelőleg befizetés terhére, a dec. 20-i adóelőleg-kiegészítés terhére, illetve a május 31-i adóbevallás terhére tehetik meg. Az előlegek terhére felajánlott támogatások esetén a befizetést megelőző hónap utolsó napjáig kell beküldeniük a rendelkező nyilatkozatot ahhoz, hogy a sportegyesület megkaphassa a támogatást. 

A TAO tv. 22C típusú közvetlen támogatás esetén a végső határidő dec. 20-a, a támogató cégtől függ, hogy hajlandó-e előbb támogatást nyújtani (leginkább a cég cash-flow-jának függvénye). 

Mindkét esetben első körben meg kell kötni a támogatási szerződéseket, egyéb szükséges nyilatkozatokat, be kell nyújtani a támogatási kérelmet a Magyar Jégkorong Szövetségnek és a kiadott Támogatási Határozattal tud a cég a NAV felé rendelkezni vagy az egyesület részére támogatást utalni.

A szerződések összekészítésére, támogatási kérelem benyújtására és a határozat kiadására 5-10 napot mindenképpen számolni kell, így egy hóvégi adóelőleg rendelkezés esetén 20-a körül el kell indítani a szerződési folyamatot, hogy ne csússzon ki a cég a NAV határidőből.

A szükséges adminisztrációt profi TAO pályázatírónk elvégzi.

Kérjük támogassák a budakalászi VIDRA SE-t és közösségi műjégpályát!

Dr. Wettstein András VIDRA SE elnökségi tag +36 30 305 7305

wett.andras[a]gmail.com