Mi a TAO ?

A TAO a társasági adó röviditése. A gazdasági tevékenységet folytató társaságok, cégek adójuk egy részét felajánlhatják látvány-csapatsport kategóriákban működő sportegyesületek részére. A cégnek csupán döntést kell hoznia, hogy a társasági adóját az államnak fizeti be, vagy felajánlja egy arra jogosult sportegyesületnek, esetünkben a budakalászi VIDRA SE részére. A cég számára kedvezőbb, ha TAO felajánlást tesz, ugyanis adókedvezményben részesül (Adóelőleg felajánlása esetén 7,5 %, adó felajánlás esetén 2,5%).

 

Mi a VIDRA SE?

A budakalászi VIDRA Sportegyesület 2017. januárban indította el utánpótlás jégkorong csapatát, mely azóta már eredményesen vett részt a Magyar Jégkorong Szövetség bajnokságán és azóta is több korosztályban is folytat utánpótlás nevelést, mellyel célja a gyermekek között a korcsolyázás és hokizás megismertetése, megszerettetése és az egészséges életmódra segítése a felnövekvő generációknak. A VIDRA SE jogosult TAO felajánlások fogadására, melyet a Magyar Jégkorong Szövetség is jóváhagyott.

 

Mi a KözösJég?

Budakalászon közösségi összefogással az önkormányzat támogatásával jött létre a 30x17,5 méteres közösségi műjégpálya, mely immáron 2 szezonban is nagy sikerrel működött több hónapon keresztül. A budakalászi Vidrák hazai pályája. Non profit, önfenntartó civil kezdeményezés, melynek további fejlesztése válik lehetővé TAO források bevonásával. www.kozosjeg.hu, https://www.facebook.com/mujegpalyabudakalasz

 

Mire fordítjuk az idei TAO támogatásokat?

A TAO támogatás részben beruházásra, és kisebb részben utánpótlás nevelésre fordítható. Idei tervünk a közösségi műjégpálya alulról történő hőszigetelése, a sátorfedés előkészítése, majd következő szezonban sátorfedés megvalósítása, valamint a rolba kiálló és szervizútjának korszerűsítése és a hűtő további fejlesztése. Az utánpótlás nevelés keretében a budakalászi Vidrák csapatának edzési lehetőségeinek és mérkőzéseken való részvétel ének és felszerelés beszerzéseinek támogatása.

 

Mi a teendő, ha ismer olyan céget, amely TAO felajánlást szeretne nyújtani a VIDRA SE részére?

TAO pályázatunkkal foglalkozó profi pályázatírónk minden szükséges adminisztrációt lebonyolít és felveszi a cég ügyintézőjével a kapcsolatot. A TAO felajánlásról adóelőlegből is lehet rendelkezni vagy a pénzügyi év végi adóbevallás esetén is. Mindkét esetben a cégek adókedvezményben részesülnek, az adóelőlegből való TAO felajánlás esetén nagyobb mértékben. Fontos, hogy a tervezett beruházások egy része még az idei szezon kezdet előtt elkészülhessenek. A szükséges adminisztráció lebonyolítása legalább 7 nap, ezért kérjük a cégek képviselőit, hogy minél előbb vegyék fel kapcsolatot az alábbi elérhetőségen, mely támogatást ezúton is köszönünk:

 

Dr. Wettstein András VIDRA SE elnökségi tag +36 30 305 7305

wett.andras[a]gmail.com